kiwihunden

Alla inlägg den 30 april 2014

Av Emma - 30 april 2014 22:44

Jag har bestämt mig för att köpa en bärsjal till bäbisen. Men det var ju inte det lättaste att bestämma vilken sort o märke man vill ha - otaligt mycket att välja på. Från början tänkte jag köpa en babybjörn men på fb-forumen så ratas bb för de ska vara väldigt oergonomiska och inte bra för barns höftkulor.  


Här kan man läsa och se bilder på hur barn ska sitta ergonomiskt:   

http://hipdysplasia.org/developmental-dysplasia-of-the-hip/prevention/baby-carriers-seats-and-other-equipment/


Nu har jag bestämt mig för att köpa en ellevill sjal i 50%bambu 50%bomull. Dessa ska vara mjuka o sköna för nyfödda bäbisar men kan ändå användas längre än trikåsjalar då detta är en "vävd sjal".Först hade jag bestämt mig för en trikåsjal i 100%bambu som heter aldoria bambu soft (http://knyt-an.se/barsjalar/trikasjalar/aldoria-bambu-soft/) men eftersom det verkar som att man inte kan använda trikåsjalar lika länge, de blir varmare och ger mindre stöd för axlar/rygg så känns det som att en vävd sjal är ett bättre alternativ för mig mitt i sommaren. En trikåsjal ska vara lättare att knyta för  nybörjare sägs det men jag får väl öva mig. 


Bestämt mig för ellevill paisley ink http://www.ellevill.com/products/paisley-ink

men då måste jag beställa från norge.

 




Den här färgen,paisley calla (http://www.ellevill.com/products/paisleycalla), går att köpa i sverige, så blir lite billigare och ingen dyr frakt. Men är den lika snygg? Mönster i båda (fast inte riktigt samma), men ink:en ger mig mer sommarkänsla känns det som. 


 



Ovido - Quiz & Flashcards